Vandaag presenteerde de nieuwe baas van Ferrari, Louis Camilleri, de plannen voor de toekomst aan een groepje investeerders. En de plannen zijn groots te noemen. Zo komen er voor 2022 vijftien nieuwe modellen van Ferrari op de markt. En ze hebben naar het succes van de Urus gekeken, want het is bevestigd dat ook Ferrari met een SUV gaat komen. Deze moet ‘Purosangue’ gaan heten, wat letterlijk ‘volbloed’ betekent. Daarbij denken wij meer aan een briesend racepaard dan aan een SUV, maar goed.

En dat is niet het enige waarmee Ferrari bij de tijd probeert te blijven. Tegen de tijd dat alle vijftien nieuwe modellen op de markt zijn, moet 60 procent van alle Ferrari’s hybrides zijn. Dit moet allemaal binnen vier jaar gebeuren. Tot nu toe heeft alleen de LaFerrari een hybride-aandrijving. Ferrari mag dus vooral naar hun Formule 1-team kijken voor het hybride-gedeelte.

We kunnen dus verwachten dat de meestverkopende modellen van Ferrari ook hybride-aandrijving krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opvolgers van de 488 en de Portofino. Maar we moeten niet vergeten dat er nog een andere 40 procent is die wel gewoon op benzine blijft rijden. Dus leg de hooivorken maar weer in de schuur en doof je fakkels. We houden ook nog Ferrari’s die wel echt volbloed zijn.

Voor nu lekten deze ochtend alvast twee gelimiteerde modellen van Ferrari die waarschijnlijk gebaseerd zijn op de 812 Superfast. Ze gaan de Monza SP1 en de Monza SP2 hebben en het gerucht gaat dat ze in een gelimiteerde oplage van 200 stuks komen. Hieronder kun je de gelekte foto’s van de bijzondere modellen zien.

Ferrari Monza SP1 en Monza SP2

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie