De politie van Ontario, Canada haalde afgelopen weekend een smakelijke vangst binnen. Op de Highway 400 mocht een flink aantal bestuurders hun (veelal jongvolwassen) exoot en hun rijbewijs inleveren aan de man met de blauwe pet.

De spaardiesel-aartsvijanden deden mee aan de seizoensopener van de North Face Rally. Dat is een soort tamme variant van de Gumball 3000. Volgens sergeant Kerry Schmidt is de bestuurders ‘stuntrijden’ ten laste gelegd. Die term geeft wel blijk van behoorlijke kennis van zaken. De politie gooide de snelweg dicht en plukte de stuntmannen een voor een uit de file. Volgens een bron waren de dienders de hardrijders op het spoor gekomen via social media. De hedendaagse Evel Knievels zijn zeven dagen hun auto en rijbewijs kwijt.

Reaguurders op Reddit verbazen zich over de keuze van de bestuurders om te gaan stunten (wat dat dan ook mag betekenen) op de Highway 400. ‘Die snelweg is alleen leuk bij 10 km/u.’ De Huracán-bestuurder noemt zichzelf trouwens GhostRiderTO en als we zijn filmpje hieronder bekijken, snappen we best dat hij zijn rijbewijs mocht inleveren.

Stunten op de snelweg – doe het niet

EDIT: De video is op privé gezet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)