Ouders die een ouderwets potje swipen of appen belangrijker vinden dan de veiligheid van hun kinderen, moeten zwaar gestraft worden. Veilig Verkeer Nederland pleit daarom voor een verdubbeling van de boete. Nu kost friemelen met je telefoon tijdens het rijden 230 euro. Als je gepakt wordt, tenminste. Voor ouders met kinderen op de achterbank zou dit dus 460 moeten worden.

Is dat genoeg?

Als je het ziet als ‘maar een appje’ wel. Als je het ziet als een brok staal van 1.300 kilo blind met 130 km/u richting het onbekende lanceren, MET kinderen op de achterbank, is het nog vrij tam. Laten we er dus een schepje bovenop doen. Dit zijn 5 bijna onmenselijke straffen voor ouders die appen achter het stuur.

05. Verplicht Teletubbies kijken

Ouders die met hun telefoon achter het stuur knoeien zijn, moeten verplicht drie uur lang dezelfde aflevering van de Teletubbies (met hun kinderen) kijken.

04. Luidruchtig speelgoed voor de kinderen

Alle kinderen in de auto krijgen van de agent een stuk speelgoed dat zo veel mogelijk lawaai maakt. Het onklaar maken van de geluidsbron is strafbaar. Wedden dat de ouders het wel afleren?

03. Verplicht telefoon afgeven aan de kinderen

De ouders moeten verplicht hun telefoon doorgeven naar de achterbank. Maar niet voordat de kinderen een zakje chips krijgen. Het liefst Cheetos, daar worden de vingers extra vies van. Daar mogen de kids de telefoon besmeuren met hun oranje grijpeenheden. Volgende keer dat je de telefoon opneemt (buiten de auto) is je oor zo oranje als Trump.

02. Permanent afstaan van de afstandsbediening en radiorechten

De kinderen mogen beslissen wat er door de speakers pompt. En je weet dat kinderen gek zijn op herhaling, zeker als het gaat om de auditieve martelmethodes die beter bekend zijn onder de naam ‘K3’ of ‘Kinderen voor Kinderen’. Had je maar niet moeten appen achter het stuur, doeber.

01. Kinderen gedurende drie dagen op een strikt Red Bull-dieet

Dit mes snijdt aan twee kanten. In de avond liggen de onverantwoordelijke ouders wakker van losgeslagen kinderen en de volgende dag dealen ze met bloedchagrijnige kinderen. Tegen het einde van de dag, als de kinderen eindelijk knikkebollend op de bank zitten, gaat er nog een Red Bull in. En dit drie dagen lang. Vanzelfsprekend mogen de ouders – vanwege extreme oververmoeidheid – in deze periode niet autorijden.

Reacties

  • jksrferg jkhk;jeklj heeft op 6 april 2017 geschreven:

    doe gewoon normaal zou ik zeggen, maar ga dit item van VVN nou niet promoten.
    mensen die achter stuur bellen kunnen toch ook gewoon verplicht worden tot aanschaf van een extreem dure handsfree systeem. dan doen ze het zelf wel regelen.
    maar ga de staat toch niet spekken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear