Wil je een leuk gerucht horen? Het schijnt dat spelontwikkelaar Rockstar Games rond de eeuwwisseling heel graag rapper 50 Cent wilde hebben voor GTA San Andreas. De muzikant was toen echter bezig met zijn eigen spel Bulletproof. En hoewel de rapper niet meedeed aan het spel, gingen de ontwikkelaars toch voor de naam CJ, wat een knipoog zou zijn naar Curtis Jackson, de echte naam van Fiddy.

Het lijkt erop dat Rockstar nu toch zijn zin krijgt. De rapper – met inflatiecorrectie inmiddels zo’n 80 cent – plaatste vorige week iets op zijn Instagram over GTA Vice City. Iets dat hij heel snel daarna weer heeft verwijderd. Grote kans dat hij een tik op de vingers heeft gekregen van Rockstar Games. De grote vraag is alleen: waarom kreeg hij die tik?

Een lek of gewoon onhandig?

Het bericht op Instagram kan betekenen dat 50 Cent actief meedoet aan de nieuwe game én dat het spel zich afspeelt in het fictieve Vice City. Dit sluit perfect aan bij eerdere geruchten. Maar het kan ook betekenen dat 50 Cent voor zijn eigen commerciële doeleinden het logo van de game pakte en hij een brief van Rockstar kreeg met de opdracht de boel te verwijderen.

In het bericht op Instagram zegt de rapper: ‘Ik leg dit later uit. Deze uitwerpselen zijn groter dan KRACHT, vertrouw me.’ Als hashtag gebruikt 50 Cent twee drankmerken, wat erop zou wijzen dat het niet echt iets te maken heeft met het spel. Goed, het is een leuk gerucht om later op terug te kijken of het klopt.

50 Cent in GTA 6?

Het is niet eens zo’n gek idee dat Curtis Jackson meewerkt aan GTA 6. Zijn collega Dr Dre heeft een rolletje in GTA Online. Overigens gaan er ook geruchten over een televisieserie over Grand Theft Auto. Na het succes van The Witcher en The Last of Us is de kans groot dat ook Rockstar een centje of vijftig wil verdienen aan een eigen serie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear