Grigio, grey, gris, grau of gewoon grijs. Nederlanders zijn er dol op. En het liefst smeren we de kleur op een model en uitvoering die het slaapverwekkende effect versterkt. Toch hoeft grijs niet altijd saai te zijn. Sterker nog: een saaie kleur op een schitterende auto heeft dikwijls hetzelfde effect als waterstofperoxide en afwasmiddel in een reageerbuisje. Aanschouw vijf dikke auto’s in de saaiste kleur: grijs.

Ferrari 488 GTB – Grigio Scuro

De kleur Grigio Scuro is gebaseerd op de kleur die de legendarische Ferrari 250 GTE sierde. Een historisch kleurtje dus. Weer even wat anders het befaamde Ferrari-rood of Giallo Modena (geel). Enthousiastelingen zouden kunnen zeggen dat de 488 hierdoor (nog) een beetje van zijn Ferrari-karakter verliest, maar wij vinden het simpelweg een prachtige, stijlvolle lak. Vanbinnen is het spannender met met Ciocollato-leer met gele stiksels. Kopen? deze Italiaan kost 259.500 euro.

Mercedes-AMG GLC 63 S Coupé – Customized Grey

Neem deze AMG GLC 63 S Coupé. Dit afgunst-afroepende beest beschikt over 510 pk en het sprintje naar 100 km/u duurt een kleine 3,8 seconden. Hij stopt niet met accelereren tot een begrensde 250 kilometer per uur. Met deze grijze lak ziet de Benz er intimiderend uit. Passend bij zijn prestaties. Wil jij deze bruut voor de deur hebben? Je hebt ‘m in huis voor de schappelijke prijs van 195.565 euro.

Lamborghini Aventador 6.5 V12 S – Grigio Telesto

De grote broer van de Huracán is inmiddels alweer sinds 2011 op de markt en het is een fijn begin voor een supercar-verzameling. Als een van de laatste van zijn soort heeft hij nog een brullende V12 zónder turbo’s tot zijn beschikking. We moeten ervan genieten voordat de motor volledig is uitgestorven. Deze specifieke Aventador heeft de kleur Grigio Telesto aangemeten gekregen. De Lambo heeft nog geen 8.000 kilometer gelopen en is een jaar oud. Je tikt ‘m op de kop voor 419.500 euro.

BMW M4 CS – Grijs

De BMW M4 CS is een extremere versie van de M4. Hij moet het gat opvullen tussen die auto en de racewagen die luistert naar de naam M4 GTS. De M4 CS beschikt over 460 pk, dat is 10 pk meer dan de M4 met M Competition-pakket en 40 pk minder dan de M4 GTS. Het is dus een klein gaatje tussen de twee modellen, maar BMW heeft het gevonden. Een goede zet: iedereen wil ‘m hebben. Hij jaagt je in 3,9 seconden naar de honderd en stopt niet met optrekken tot je bij de elektronisch begrensde 280 kilometer per uur bent aanbeland. Deze M4 CS komt in een uitdagende grijze lak, die nog nat lijkt te zijn. Deze auto is gloednieuw, hij heeft precies één kilometer gelopen. Wil jij hem hebben? Neem dan precies 163.383 euro mee.

Aston Martin Vantage V8 – China Grey

Ook deze Aston is uitgerust met het ingetogen grijs, maar jeetje, wat straalt deze auto een klasse uit. James Bond zou wel weten in welke kleur hij zijn volgende Bond-car bestelt, dunkt ons. China Grey, not stirred. De auto is verder vanbinnen volledig bekleed met alcantara, en overal waar je kijkt duiken accenten van koolstofvezel op. Deze Aston Martin is vanzelfsprekend ook nog eens briljant snel: hij zit in 3,6 seconden op de 100 km/u en beschikt over niet minder dan 510 pk. Dit is er zo eentje die je gewoon in je garage wil hebben. Jij ook? Hij kost 235.500 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear