Het kennen van alle automerken ter wereld is een van de belangrijkste dingen die je kunt leren. We nemen het je niet kwalijk als je een aantal exotische merken niet kent, maar uit Spanje moet je ze wel allemaal weten, toch? Seat is een makkelijke. Noem er nog eens één? Ken je die niet? Hier een lijstje met alle onbekende Spaanse automerken:

01. GTA (afbeelding 1-2)

Ja, er staat hier echt GTA. Het staat niet voor Grand Theft Auto, maar toch. De eerste twee foto’s in de galerij zijn van de GTA Spano, het vlaggenschip van het Spaanse automerk. Wat erin ligt? Een dikke V10 met 925 pk en 1220 nm koppel, op de achterwielen. Bizar. Hij gaat van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden en de geschatte topsnelheid is 370 km/u. Bizar, of hadden we dat al gezegd?

02. URO (afbeelding 3-4)

Het lijkt meer op een voertuig dat je op een actieve vulkaan rijdt dan op een auto voor de openbare weg. Waarschijnlijk wordt hij daar ook meer voor gebruikt. Auto’s van dit Spaanse automerk worden gebruikt door het leger en veiligheidstroepen die niets met Hummer te maken willen hebben.

03. Hurtan (afbeelding 5-6)

Ook in Spanje kunnen ze klassiekers maken, kijk maar naar de Hurtan. Al 25 jaar maakt dit Spaanse automerk klassiekers na uit de jaren ’50 en ’60. Heerlijk toch? Het uiterlijk van een elegante oude auto op een nieuw onderstel, met stuurbekrachtiging, airconditioning en airbags.

04. Comarth (afbeelding 7-8)

Dit Spaanse automerk heeft twee modellen die redelijk verkochten. De S1 en de Xtamy. Het is niet erg als er hierdoor geen belletje gaat rinkelen, hoor. Nu richt het merk zich volledig op elektrische voertuigen.

05. Tauro (afbeelding 9-10)

Zie hier de Tauro V8 Spider. Een plaatje om te zien en de specificaties zijn ook niet verkeerd. Er ligt een V8 (6,2 liter) onder de motorkap met 440 pk. Als je de auto laat kietelen door Tauro kan er zelfs 480 pk of 530 pk vrijkomen.

06. Tramontana (afbeelding 11-13)

Dit Spaanse automerk komt uit Catalonië. Dit is een van de meest spectaculaire fabrikanten in de wereld. De Tramontana XTR bezit een atmosferische V10 met 650 pk. Je kunt ook kiezen voor een V12 met 888 pk. Snelheden van 350 km/u en een sprint van 3,5 seconden naar 100 km/u zijn hierbij inbegrepen.

07. DSD Design & Motorsport (afbeelding 14-15)

Deze DSD Boreas is een hybride hypercar met 1.000 pk. Hij verscheen voor het eerst op het toneel tijdens de 24 uur van Le Mans en trok direct de aandacht. Het duurde tien jaar om deze auto te ontwikkelen en er zijn twaalf exemplaren van gemaakt. De prijs van dit Spaanse monster? Die kun je maar beter niet vragen.

Reacties

  • Henk heeft op 4 juli 2019 geschreven:

    Hoi

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)