In de laatste race van het A1 GP-seizoen is het Nederlands team er afgelopen zondag toch in geslaagd de vijfde plek in het algemeen klassement te veroveren. Een zesde plaats in de sprintrace en een vijfde plaats in de hoofdrace waren voldoende om het team van Maleisië te passeren.

Met die vijfde plaats levert het team van Jan Lammers in dit tweede seizoen een knappe prestatie, ook al had er bij verschillende races meer ingezeten. Ook bij deze laatste race op Brands Hatch lag een podiumplaats binnen handbereik, maar slimme pitstops van concurrenten Italië en India en een kamikazeactie van Indonesië gooiden roet in het eten. Ook het feit dat coureur Jeroen Bleekemolen vanwege alle perikelen rond Jos Verstappen pas op het laatste moment kon kennismaken met de auto, heeft het team in het begin van het seizoen waarschijnlijk punten gekost.

Teamleider Jan Lammers is reëel over de vijfde plek in het kampioenschap en vindt het een juiste afspiegeling van het hele seizoen. Er is nog niets bekend over de bezetting voor volgend seizoen, maar verwacht mag worden dat Renger van der Zande en Jeroen Bleekemolen terugkeren. En dan kunnen er in het derde seizoen nog mooie dingen gebeuren. Seizoen drie begint op 28 september met de openingsrace wederom op Circuit Park Zandvoort. Op www.A1GP.com is de voorverkoop inmiddels gestart. Kan je eigenlijk niet missen…

Reacties