Circuit Park Zandvoort is op 29 en 30 september het strijdtoneel voor de start van het nieuwe A1GP-seizoen. Goed nieuws, want dan kunnen we binnenkort genieten van ons eigen A1 Team Nederland, dat dit jaar weer van de partij is. De ploeg staat wederom onder leiding van veteraan Jan Lammers, Jeroen Bleekmolen is de eerste rijder en Arie Luyendijk jr. heeft het tweede stoeltje weten te bemachtigen. De aspiraties van het team zijn groot: de ploeg liet onlangs tijdens een presentatie in de oranjerie van Landgoed Maarsbergen* weten dat de kampioenschapstitel het enige doel is.

“We gaan voor de titel”, aldus Jeroen Bleekemolen. “Als dat niet je doel is, dan kun je er beter maar niet aan beginnen.” Ook teambaas Jan Lammers is ervan overtuigd dat het kampioenschap erin zit: “We hebben als team belangrijke vooruitgang geboekt en zijn erop gebrand om dit jaar goed te scoren.”

Veelbelovende woorden van teamchef Lammers en eerste rijder Bleekmolen. Het duo wil de beloftes dit jaar waarmaken met hulp van Arie Luyendijk junior, de zoon van tweevoudig Indy 500-winnaar Arie Luyendijk. Van Bleekemolen weten we inmiddels wel zo’n beetje wat hij kan, maar het is goed om te weten dat ook Luyendijk als talent te boek staat. De 25-jarige coureur heeft al enkele seizoenen in de Amerikaanse Indy Pro Series achter de rug, waar hij al een paar keer op het podium stond.

Tijdens de teampresentatie in Maarsbergen was eveneens de onthulling van het nieuwe ontwerp voor de A1 Team Nederland-auto, het resultaat van de ontwerpwedstrijd waarvan we de beste inzendingen toonden in de vorige Top Gear Magazine.
Het winnende design is van Jan-Willem Bouwknegt van NPK. A1 Team Nederland zal het komende seizoen in deze opvallende auto op de circuits in actie komen. Nu maar duimen dat we ‘onze’ unieke kleuren vaak vooraan in het startveld zullen gaan zien.

*Landgoed Maarsbergen is de vroegere woonplaats van Carel Godin de Beaufort, de eerste Nederlandse F1 coureur.

Reacties