Elke dag in een zwembroek lopen omdat je in de zomer een dag wil zwemmen, slaat nergens op. Geen elektrische auto kopen, terwijl je dat wel graag wilt, omdat je één keer per jaar naar Zuid-Europa op vakantie wilt, is aan de hand van dezelfde redenatie ook onzinnig. Je kunt daarom beter de gespaarde uitstoot tenietdoen met een vliegvakantie, of een auto huren. Binnenkort is het wellicht allemaal niet meer nodig, met de EP Tender, een aanhanger met een range-extender om de lange afstanden te overbruggen. Het bedrijf EP Tender werkt al jaren aan een aanhanger met range-extender. Het eerste idee was een benzinemotor die waar nodig de accu zou opladen met peut. Deze zou zorgen voor een gemiddeld verbruik van 0,5 liter benzine per 100 kilometer. Maar nu de prijzen van batterijen dalen, willen ze de aanhanger uitrusten met accu’s en te huur aanbieden langs populaire vakantieroutes. De aanhanger biedt nu 36,5 kWh en dat moet in de toekomst groeien naar 60 kWh.
De huurprijs van de aanhanger met range-extender moet 34 euro per dag bedragen, meldt Autonews. Het bedrijf praat nu met PSA om de elektrische auto’s van de groep uit te rusten met een trekhaak en een connector voor de batterij. Achteraf inbouwen kost nu 600 euro. De Renault Zoe haalt 360 kilometer bereik uit een 52-kWh accu. Het toegenomen verbruik door de zware aanhanger niet meegerekend, zou de accu in de aanhanger 250 kilometer actieradius moeten toevoegen. Als ie op is, huur je weer een nieuwe. In 2024 moet het concept winstgevend zijn, denkt EP Tender.

Reacties

 • Hendriks heeft op 25 februari 2020 geschreven:

  Wel ff in acht nemen dat je met een aanhangwagen een stuk minder snel mag in de meeste landen

  Reageer
 • Will Eisinga heeft op 25 februari 2020 geschreven:

  prachtig idee. los en vast in een minuut. overal verkrijgbaar. Zonneparken langs snelwegen met EP Tender station.
  rijden zover je wilt, sneller dan tanken, rijden op de zon. goedkoop snel. en op de bestemming gewoon rijden zonder EP Tender.
  wanneer komt de EV met EP Tender koppeling. Renault ZOE ideaal.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear