Het woord cabriolet is, zoals velen onder ons zullen weten, afkomstig uit het Frans. Wat je waarschijnlijk niet weet is dat het in de breedste zin van het woord iets betekent als ‘een sprong in de lucht doen’. Duidelijk is dat de Audi A5 Cabrio een sprongetje doet na een bezoekje aan ABT. Of eigenlijk het vermogen. De cabrio (met 2.0 TFSI-motor) krijgt er door een speciaal ontwikkelde ECU bijna 80 pk bij en heeft nu 330 pk.

Vergeleken met de uitvoering met 252 pk is dit een verhoging van meer dan 30 procent. Ook kom je bijna op hetzelfde aantal pk uit als bij de Audi S5. De maximale koppel is ook verhoogd van 370 tot 440 Nm. Niet alleen de benzinerijders kunnen profiteren van de upgrade, er is ook een performance package voor de diesels.

Dus hoeveel pk krijgen de diesels erbij?

De 2.0 diesel is standaard beschikbaar met 190 pk, welke verhoogd kan worden tot 215 pk. Ook hier verhoogt ABT het maximale koppel naar 440 Nm. Het maximale koppel voor de 3.0 diesel is verhoogd van 400 Nm naar 450 Nm. Het aantal pk wat hierbij hoort is 250 (eerst 218).

Wat krijgt de ABT Audi A5 Cabrio nog meer?

Het team van ABT werkt momenteel aan een pakket voor de aerodynamica van de A5 cabrio. Om de wachttijden niet langer te laten worden, biedt ABT al aluminium velgen aan om summerproof te zijn. Afhankelijk van het model kan men alle kleuren kiezen: van mystic black tot Gun-metal en van silverbullet tot glossy black.

De aluminium velgen zijn als complete sets verkrijgbaar met high performance-banden van Dunlop of Continental. En dan installeert de tuner nog ledverlichting die bij het in- en uitstappen van de auto het ABT-logo op de grond projecteert. Om het compleet te maken zijn de ABT-vloermatten beschikbaar in velours.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear