Gisteren toonden we een zeer flauwe en bovendien karige teaser van de Audi RS 6-E van Abt. Makkelijk te raden was dat ie om en nabij de 1.000 pk zou krijgen, maar de rest was gissen. Nu geeft Abt, een dag voor de onthulling, wat meer details vrij. Normaal proberen we niet te veel aandacht te besteden aan flauwe teasers, maar hiervoor maken we toch even een uitzondering.

In de video zien we namelijk bepaalde elementen die cruciale info prijsgeven. Het belangrijkste is het shot van de uitlaten. Die duiden erop dat de V8 nog altijd aanwezig is. Het shot van de toerenteller beaamt dit vermoeden. Een shot van een batterijenpakket duidt op hybridetechniek.

De Abt Audi RS 6-E lijkt dus een hybride te worden met een totaalvermogen van 1.000 pk. Met elektrokoppel ben je gegarandeerd van monsterlijke sprinttijden. De Audi RS 6 Performance (605 pk) gaat van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden – moet je nagaan wat dit monster met 1.000 pk gaat doen.

Ook zien we de bekende dichte velgen, zoals Jon Olsson ze ook had onder zijn Audi. Morgen onthult Abt de Audi RS 6-E. We kunnen niet wachten.

De stomme teaser van Abt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)