Volgens het woordenboek betekent het woord ‘actief’ iets van ‘als je bezig bent, of veel dingen doet’. Dat ‘bezig zijn’ en ‘veel dingen doen’ twee verschillende dingen zijn, bewijst AC Cars. Het is al een tijdje angstvallig stil rond de ‘oudste nog actieve Britse autofabrikant’. Tot nu. De nieuwe eigenaren van het merk presenteren deze AC Cobra Roadster GT.

De nieuwe AC gebruikt het nog altijd fantastische ontwerp uit de jaren zestig, maar de rest van de auto is nieuw. Icona Design Group bedacht een nieuw soort aluminium spaceframe. Daardoor weegt de nieuwe Cobra nog geen 1.500 kilo. Dat is inclusief een interieur met analoge tellers, maar ook met elektrische ramen, automatische airconditioning en een navigatiesysteem.

Specificaties van de AC Cobra Roadster GT

AC Cars houdt het voorlopig bij een ruige V8-motor op benzine. Wie de motor gaat bouwen, is niet bekend. De AC Cobra Roadster GT krijgt een lekkere 663 pk en 780 Nm. Je kunt de nieuwe Cobra bestellen met een handbak met zes versnellingen of een automaat met tien versnellingen. Een sprintje van 0 naar 100 km/u moet hij doen in 3,4 seconden.

Volgende maand presenteert AC Cars de Cobra Roadster GT voor het echie. De nieuwe cabrio wordt gebouwd in het nieuwe hoofdkwartier van AC Cars dat bij het circuit Donington Park ligt. Bestellen mag nu al en de leveringen beginnen volgend jaar. De prijs? 285.000 pond zonder Britse belastingen. Dat wil zeggen ongeveer 320.000 euro, nog altijd zonder de belastingen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear