Graag stellen we je voor aan de Acabion GTBO. Deze merkwaardige creatie kunnen we het best omschrijven als een motor met twee wielen, zijwielen en een paar stoelen.

Of eigenlijk is het gewoon een vliegtuig zonder vleugels. Een sigaar op wielen. Maar dan wel een hele snelle sigaar, want door de uitgerekte eivorm zou de Acabion volgens de makers snelheden tot 550 km/u kunnen bereiken. Nu zouden wij met dit apparaat waarschijnlijk nog niet eens 100 km/u durven rijden, dus over die topsnelheid zullen we het maar niet hebben.

Dan maar iets over de makers. Acabion is gevestigd in het Zwitserse Luzern, en brengt met de GTBO een soort hybride motorfiets op de markt. Deze is uitgerust met een combinatie van een 1,3 liter turbomotor en een elektromotor, die samen goed zijn voor een bijna ongelooflijke 750 pk.

Bij kruissnelheid werkt alleen de elektromotor, en rij je niet harder dan 65 km/u. Maar ga je er eens goed voor zitten, dan schijn je dus zomaar boven 500 km/u te kunnen komen. Waarmee je lachend de Bugatti Veyron van je buurman voorbij steekt. Opvallend bij dat alles is dat de GTBO ontzetend zuinig is. Zelfs bij snelheden van 160 km/u komt het brandstofverbruik niet onder 1 op 35.

Helaas ziet Acabion de GTBO slechts als opstapje naar een toekomstig snel vervoermiddel. De weinige exemplaren die tot nu toe zijn gebouwd, dienen alleen maar om naamsbekendheid te krijgen. Wie nu intekent op zo’n gekke tweewieler moet drie jaar geduld hebben, plus een spaarrekening waar ongeveer twee miljoen euro op staat. Dan zoeken we nog maar even verder.

Advertentie

Reacties

Advertentie