Het is een doodgeslagen cliché om een achtervolging te bestempelen als Grand Theft Auto, maar in dit geval kunnen we geen passendere vergelijking vinden. Een 28-jarige Amerikaan jat én crasht meerdere voertuigen tijdens een achtervolging, waarbij hij zelf vrijwel geen last lijkt te hebben van lichamelijk letsel.

In de avond weet de man te ontkomen in een gestolen Toyota MR2. De volgende dag spot de politie de verdachte wederom, maar dan in een gestolen pick-up. Na een frontale botsing met een SUV van de politie, stapt de man gewoon uit en probeert hij de snelweg over te steken. Daar wordt hij aangereden door een zwarte pick-up. De man loopt gewoon verder en de pick-up rijdt door – hoeveel meer GTA gaat het nog worden?

Op de snelweg probeert hij een Mazda CX-5 te jatten, maar de bestuurder rijdt gewoon verder. Dus hij probeert het bij een andere SUV, maar op het moment dat hij de deur opent (het raam stond open, dus hij kon de auto van het slot halen), stapt de bestuurder op het gas. Hangend aan de auto, rijdt hij een paar honderd meter mee. Uiteindelijk krijgt hij de bestuurder uit de auto en kan hij de achtervolging voortzetten.

Uiteindelijk crasht hij ook deze SUV. Na de laatste vluchtpoging volgt alleen de politiehelikopter de man totdat ze een locatie hebben om hem te arresteren. De verdachte worden 15 misdrijven ten laste gelegd, waarvan één ‘een poging tot het verwonden van de politiehond’ is. Dat ie maar lang mag brommen.

Deze achtervolging komt rechtstreeks uit GTA

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)