Haast Amerikaanse praktijken gisternacht in Nederland. Omwonenden alarmeerden de politie toen ze een stel inbrekers hun beroep zagen uitoefenen in Maurik. Toen de politie iets na 03:00 uur aankwam, vluchtten de drie boeven per auto. Met meerdere politieauto’s en een helikopter werd de achtervolging ingezet. De achtervolging ging via de A10 en A2 richting Amsterdam, waarbij de snelheid opliep tot 190 km/u.

Toen de vluchtauto na 80 kilometer (!) in Amsterdam aankwam, was de politie het zat en tikte een agent met zijn auto de vluchtauto aan. De manoeuvre was succesvol, want de inbrekers moesten te voet verder. Uiteindelijk werd één 32-jarige inbreker aangehouden. De twee anderen zijn vooralsnog voortvluchtig. Met verhoor probeert de politie de identiteit van de andere twee criminelen te achterhalen.

Nog een achtervolging

Ergens anders in het land sloeg een andere man van 25 jaar op de vlucht in zijn Opel Agila. De politie probeerde hem staande te houden omdat er diverse zaken niet klopten aan zijn auto. Deze achtervolging eindigde in iemands achtertuin in Moergestel. De bestuurder reed tijdens de achtervolging opzettelijk in op een politiewagen en hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Vermoedelijk vluchtte hij omdat er verboden middelen in zijn auto lagen.

De Opel Agila in de achtertuin

Foto: Audi A6 van de politie op de A2 uit eigen archief

Reacties

  • Reinier heeft op 4 november 2019 geschreven:

    En waarom , moet dat 80 km duren ?? Genoeg is genoeg toch ?

    Reageer
  • Stijn heeft op 2 november 2019 geschreven:

    A15 en A2 zeker?!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear