Veel dichterbij een levensechte versie van The Walking Dead ga je niet komen, maar dan minus de vleesetende halfdoden. Je kunt vanaf nu airsoften in Verkeerspark Assen. Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd in het attractiepark dat sinds 2014 gesloten is. Het is zonder twijfel een van de tofste locaties van Nederland om de sport te beoefenen.

Elke zaterdag en zondag organiseert Copperhead Airsoft wedstrijden op het verlaten terrein van Verkeerspark Assen. Inschrijven kost 25 euro per persoon. De organisatie zocht al 2,5 jaar naar een locatie, en toen ze op Verkeerspark Assen stuitte, was het vrijwel direct rond. Ook hebben ze voor de veiligheid het een en ander moeten aanpassen of repareren. Zo is al het glas verwijderd en is de hoofdpoort weer intact.

De volledige inboedel van het attractiepark is al eerder geveild, die vind je onder meer in het attractiepark Duinen Zathe. Trapautootjes ga je dus niet tegenkomen op het speelterrein, maar wel bijvoorbeeld het vervallen tankstation waar je achter kunt schuilen en andere gebouwtjes die zijn teruggeclaimd door de natuur.

Wat is airsoften?

Airsoften is een soort paintball, maar dan met balletjespistolen. Airsoften is 2013 in Nederland gelegaliseerd en valt onder de Wet Wapens en Munitie. Je mag de wapens alleen gebruiken op speciale evenementen, zoals op speciale dagen bij Verkeerspark Assen. Je moet je eigen spullen kopen en meenemen naar de wedstrijddagen. We wachten nog op reactie van de organisatie of er huurmogelijkheden komen.

De Politie waarschuwt

Het desolate Verkeerspark Assen was makkelijk toegankelijk voor nieuwsgierige bezoekers, wandelaars en fotografen die graag wat post-apocalyptische platen wilden schieten. Ondanks diverse borden schijnt het dat er nog veel mensen het terrein op lopen om bijvoorbeeld hun hond uit te laten. Zo’n airsoft-balletje kan dan hard aankomen. ‘Het is verboden om het terrein te betreden tenzij men daarvoor een gegronde reden heeft, zoals het spelen van airsoft’, zegt de politie van Assen.

airsoften in Verkeerspark Assen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)