Alabama wil onnodig-linksrijders weren

Goed plan

Foto('s): trent szmolnik / Unsplashonnodig linksrijders
Foto('s): xan griffin / UnsplashSnelweg met zonsondergang
Foto('s): Unsplashsnelweg-boven-
Foto('s): yns plt / Unsplash
Foto('s): Alexander Popov / Unsplashpakjesavond-file
onnodig linksrijders
Snelweg met zonsondergang
snelweg-boven-
pakjesavond-file

Een gepensioneerde verkeerspolitieagent – en dus iemand ‘die het wel kan weten’ – is in de Amerikaanse staat Alabama de politiek ingegaan en komt met een uitstekend wetsvoorstel: langzame rijders van de linkerrijstrook weren. En niet omdat hij nu zelf zoveel haast heeft. Volgens de ervaringsdeskundige zou het aanpakken van onnodig-linksrijders de nodige agressie in het verkeer voorkomen.

Hij noemt het, toepasselijk, de Anti-Road Rage Act. Of in het Nederlands: de Weg-Wegwoede-Wet, of het Anti-Asfalt-Agressie-Amendement. Zijn wet zou ongelukken voorkomen, de doorstroming verbeteren en zoals gezegd agressie tegenwerken. De enige uitzonderingen maakt hij voor situaties als wegwerkzaamheden of extreme weersomstandigheden.

Wanneer iemand meer dan anderhalve mijl (2,4 kilometer) op de linkerrijstrook rijdt zonder iemand in te halen, is deze onnodig-linksrijder strafbaar. De afstand is niet uit de lucht gegrepen: zoveel asfalt gebruikt een vrachtwagen gemiddeld om een andere vrachtwagen te passeren.

Als het wetsvoorstel aangenomen wordt, mag de politie de eerste 60 dagen alleen waarschuwingen geven. Zo kunnen bestuurders wennen aan de nieuwe wet. Wanneer de twee maanden voorbij zijn, krijgen onnodig-linksrijders een boete voor hun gesukkel.

Reacties
  1. Marco zegt op 26 maart 2019 om 13:34:

    Gelijk invoeren in Nederland, het is werkelijk een plaag en het lijkt erop dat er werkelijk getracht wordt sneller verkeer opzettelijk te dwarsbomen door recalcitrante bestuurders.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken