Het duurt even, maar dan heb je ook wat: dit is de 'normale' versie van Alfa's eindelooslangverwachte Giulia. En dat valt nog helemaal niet tegen.

Zo'n Quadrifoglio Verde-versie met een biturbo V6 van 510 pk is natuurlijk hartstikke leuk (sterker: we kunnen niet wachten!), maar dat is niet de versie waar Jan de Leaseman naar uitkijkt en zéker niet de versie die je straks (hopelijk, voor Alfa Romeo) op elke straathoek gaat tegenkomen. Dat is dus deze.

En het moet gezegd: ook zonder bruut spoilerwerk, luchtopeningen, mega-uitlaten en giga-wielen ziet de Giulia er fantastisch uit. Een stuk gedistingeerder, zo u wilt. Uiteraard is nu ook weer iets meer bekend over de motoren waarmee de Giulia leverbaar wordt. Zo is er een tweeliter benzinemotor die 200 pk en 330 Nm levert, en waarvan je kunt aannemen dat hij er ook in een wat mildere (pk'tje of 150) komt, al zegt Alfa daar nu nog niets over. De 200 pk-versie wordt in ieder geval gekoppeld aan een achttraps automaat. 

Daarnaast is er een nieuwe 2,2 liter grote JTD-dieselmotor, die je met die automaat of met een handmatige zesbak kunt krijgen. Hij is er in twee vermogensvarianten: 150 pk (en 380 Nm bij 1.500 tpm) en 180 pk (450 Nm bij 1.750 tpm). 

Helaas zegt Alfa nog niets (ze kijken wel uit) over het tijdstip dat we de Giulia eindelijk in de showrooms kunnen verwachten. Geduld is en blijft bij Alfa een bijzonder schone zaak…
 
 

Reacties