Wat is onbetrouwbaarder dan een Alfa Romeo uit de jaren ’90? Een Alfa Romeo uit de jaren ’90 met extra elektronica. De politieradio werkt in ieder geval al niet meer. Zoek je naar een auto waar je toch niet op hoeft te vertrouwen (voor in het weekend, of zo), dan hebben we iets leuks voor je gevonden: een Alfa Romeo 75 ‘Polizia Stradale’. De snelwegpolitie dus.

Deze Alfa Romeo 75 van de Italiaanse politie is geen replica en heeft vroeger echt boeven gevangen op de snelweg. De politielak zal wat wilde handgebaren gezien hebben van hardrijders die onder een boete uit wilden komen. Nagenoeg alle originele accessoireS zijn aanwezig op de auto. Zelfs het Italiaanse stopbord is aanwezig. Logisch: daar kan niets kapot aan gaan.

Wat kost de Alfa Romeo 75 van de Italiaanse politie?

Precies evenveel als een Volkswagen Golf Country: 14.950 euro. (Mirror). Naast al dat leuke politie-speelgoed krijg je een 1.8 met 120 pk. In zo’n 11 seconden zit je op 100 km/u. En wie weet gaan de medefilegebruikers wel voor je aan de kant. Of ga je toch voor de Porsche Targa van de Nederlandse politie?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie