Door de woorden ‘verre reis’ in één zin te noemen met ‘klassieke Alfa Romeo’, tart je wellicht het lot. Maar wij kunnen geen stijlvollere manier bedenken om met een stomende motorkap langs de snelweg te staan.

Met deze Alfa Romeo AR6 maakt het in principe ook niet uit waar je strandt, het goede uitzicht neem je mee. De exacte geschiedenis van dit exemplaar kan de dealer niet helemaal meer achterhalen omdat de vorige (Italiaanse) eigenaar is overleden.

Welke motor ligt in de Alfa Romeo AR6?

De motor is in ieder geval afkomstig van Fiat en is een 2,5-liter diesel die in het bezit is van 75 hele pk’s. De Alfa Romeo AR6 ken je wellicht niet. Zijn technisch identieke broers, de Fiat Ducato, Citroën C25, Peugeot J5 en Talbot Express, zijn iets bekender. Ze werden gemaakt tot 1993, meestal gewoon als bus. Dit exemplaar komt uit 1990 en laat slechts 14.380 kilometer zien op de teller. Of is hij klokje rond?

De Alfa kost 12.950 euro. Volgens Saab Apeldoorn is de AR6 vanbuiten in zeer goede staat. De binnenkant is leeg. Dus je mag kiezen wat je ermee wilt doen: invoeren met grijs kenteken of als camper. Wij adviseren het laatste. Dan heb je vanaf nu een jaar de tijd om ‘m op te bouwen.

Foto’s: Casper Heij

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear