Na dertig jaar afwezigheid is Alfa Romeo terug in de F1! Ze zijn de nieuwe motorleverancier van Sauber. Met de Alfa Romeo Sauber C37 gaan ze het 2018-seizoen aanvallen. Vorig jaar had Sauber nog de Ferrari-motor uit 2016. Dit jaar krijgt de Alfa Romeo Sauber C37 de nieuwe Ferrari F1-motor, maar dan met een Alfa Romeo-badge.

Zie Alfa Romeo Sauber als het juniorteam van Ferrari. Vergelijk het met Toro Rosso en Red Bull. Marcus Ericsson en nieuweling Charles Leclerc besturen de twee Alfa Romeo Sauber C37’s dit jaar. Alle ogen zijn op Leclerc gericht, die in de Formule 2 érg goede resultaten boekte.

Het doel van Alfa Romeo Sauber is om een stuk competitiever te zijn dan vorig jaar. Ze hebben ook wel iets in te halen: het team werd vorig jaar laatste met slechts vijf punten. Aan de uitstraling zal het niet liggen. Misschien is de spoiler op de halo wel de sleutel tot hun succes.

Smakelijke Alfa Romeo Sauber C37 trailer

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 20 februari 2018 geschreven:

    De naam Alfa Romeo zal een 100% boost geven, ik hoop dat ze vooraan strijden, dat zijn ze aan hun afkomst verplicht, tenslotte is Enzo Ferrari ook begonnen bij Alfa Romeo, dat de eerste formule 1 wedstrijden heeft gewonnen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie