Oude ontwerpen gebruiken om nieuwe auto’s er geweldig uit te laten zien. Lotus laat zien dat het kan met de Type 66. Alfa Romeo doet hetzelfde met de wonderbaarlijke 33 Stradale. Blijkbaar is de supercar zo’n grote hit dat Alfa Romeo besluit om nog zo’n project te starten. Alfa heeft de kopers van de 33 Stradale gevraagd welk model van weleer als inspiratie moet dienen voor de nieuwe supercar.

De baas van strategische projecten van Stellantis, Cristiano Fiorio, is de leider van een nieuwe tak binnen Alfa Romeo. Intern wordt deze speciale divisie ‘Bottega’ genoemd, wat in deze context ‘werkplaats’ of ‘studio’ betekent. De Bottega is verantwoordelijk voor de bouw van de 33 Stradale en zijn aanstaande broer. Over drie jaar zou die opvolger klaar moeten zijn.

Welk Alfa-icoon wordt de inspiratiebron?

Fiorio vertelt aan Autocar dat er vier oude modellen zijn die de meeste stemmen hebben gekregen. Welke modellen dit zijn, houdt Fiorio nog even voor zichzelf. We kunnen dus alleen maar gissen naar welk model een nieuw leven krijgt. Wat denk je van een hedendaagse versie van de Giulia TZ uit de jaren zestig? Of moet Alfa alsnog de Carabo conceptauto uitbrengen? Of maakt de Bottega een supercar van de bonkige Alfa Romeo SZ? We gaan het in de gaten houden.

Reacties

 • Mario heeft op 20 september 2023 geschreven:

  Eigenlijk vind ik die hypercars zonde van de tijd. Alfa kan zijn geld en energie beter gebruiken om goeie middenklassers te maken. Ze kwakkelen al jaren en hebben een marktaandeel waar je van gaat huilen. Een goeie opvolger van de Guilietta en de Mito lijkt mij belangrijker dan een hypercar die alleen maar leuk is voor een paar oliesheiks.

  • Henk heeft op 20 september 2023 geschreven:

   De Alfa Romeo Montreal. Een tijdloos ontwerp

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear