Het is ook een lastig begrip, dat countryclub. Vooral de ruw klinkende toevoeging ‘country’ laat ruimte over voor een andere interpretatie. Het klinkt allemaal vrij onbegaanbaar. En als je dan óók nog hoort ‘dat je wel met gepast vervoer moet aankomen, bijvoorbeeld een Rolls-Royce of Bentley’, is de verwarring compleet. En dan krijg je zoiets.

Echt waar?

Nah. Deze offroad-Bentley Continental GT is het resultaat van een aflevering Supercar Megabuild op National Geographic. Er verdween bijna 30.000 euro aan onderdelen in deze Bentley. Bijvoorbeeld acht schokdempers, een externe rolkooi, bescherming voor de bodemplaat en speciale wielen.

Wat kun je met de Offroad-Bentley?

Het is zonder twijfel de meest luxe manier om de Dakar te rijden. En het zou aardig moeten lukken; de Bentley Continental GT heeft immers vierwielaandrijving en de W12-motor met 560 pk is genoeg om minstens wat zand omhoog te gooien. In de praktijk dient het imposante monster meer als leuk verzamelobject of hebbeding. Als we een tip mogen geven: plan er een epische trip mee naar het Noorderlicht.

Wat kost de Bentley?

Je kunt bieden tot zaterdag. Het hoogste bod staat nu ongeveer op 33.000 euro. Daar komt ongetwijfeld nog iets bij, maar we durven stiekem te voorspellen dat de verbouwing geen uitstekende zet was voor de restwaarde. Of is het gewoon de kleur?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)