Als je het denkbeeldige spectrum van elektrische pick-ups erbij pakt, zie je helemaal links de Cybertruck. Er is werkelijk niets conventioneels aan het ontwerp van de Tesla. Ergens links van het midden zweeft Rivian en in het midden tref je de toekomstige volledige elektrische Ford F-150. Rechts zul je dan deze Alpha Wolf aantreffen. De Amerikaanse pick-up leent uiterlijke kenmerken van pick-ups uit de jaren negentig, zoals de onverwoestbare Hilux.

De Alpha Wolf is er nog niet

Alpha is een start-up uit de Amerikaanse staat Californië. Eerder onthulden ze een geinige retro-coupé en een offroader die daar weer op gebaseerd was. Nu komen ze dus met deze Alpha Wolf, een elektrische pick-up. Overigens moet de eerste auto nog gebouwd worden door Alpha, want dit zijn nog allemaal computerbeelden. Wel kun je alle Alpha’s, inclusief deze pick-up, al reserveren op de website. In ieder geval als Amerikaan. De eerste leveringen moeten in 2023 plaatsvinden.

Capaciteiten

De Alpha Wolf meet 4,7 meter bij 1,93 meter. Een moderne Hilux is 5,3 bij 1,85 meter. Alpha schat dat de Wolf 1.360 kilo (Hilux: 3.500 kilo) trekt en durft nog geen laadcapaciteit van de laadbak te noemen. Wel showen ze vast een combinatie van een lichtbalk en zonnepanelen die je achterin kunt plaatsen. Een Cybertruck is trouwens ongeveer net zo breed als deze Wolf, maar ruim een meter langer.

Andere specificaties

Net als de JAX kun je de Wolf straks bestellen met voor- of vierwielaandrijving. De batterij zal ergens tussen de 75 en de 85 kWh groot zijn met een actieradius van 400 tot 450 kilometer. De 0-100-tijd zit onder de 6,5 seconden. Belangrijk voor een pick-up. Het interieur is modern, maar voelt door de simplistische aanpak toch retro aan. De Wolf is nu te reserveren bij Alpha voor een prijs van omgerekend 30.000 euro, wat zo’n 2.000 euro goedkoper is dan de goedkoopste Cybertruck. De plannen en prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)