Net iets sneller naar de 100 dan de BMW M3 Competition en net iets langzamer dan de BMW M3 xDrive, dat is de nieuwe Alpina B3. De 3-serie ontving heel recent een facelift en omdat Alpina nu een volwaardig onderdeel is van BMW, mag de veredelaar direct met de nieuwe designs aan de slag. De topsnelheid is overigens nog steeds een Alpina-waardige 300+ km/u.

De Alpina B3 facelift heeft nu 495 pk (+33 pk) en 730 Nm (+30 Nm). De sedan gaat hiermee in 3,6 seconden naar de 100 km/u en de Touring in 3,7 seconden. De topsnelheden zijn respectievelijk 305 en 302 km/u. Het vermogen komt nog altijd uit een 3,0-liter zes-in-lijn.

De Alpina B3 facelift krijgt hetzelfde frisse interieur als de vernieuwde 3-serie mee, maar dan met de toevoegingen van Alpina. Voor het exterieur zijn er nu nieuwe BMW Individual-kleuren beschikbaar, zoals Melbourne Red, Brooklyn Grey en Skyscraper Grey.

Wat is de Alpina B3 ook alweer?

Voor de meeste lezers is het gesneden koek, maar mocht je je afvragen waarom het internet zo verlekkerd zit te kijken naar deze vreemde 3-serie, hier een kleine uitleg. Alpina is een tuner die vanaf het begin al heel goed bevriend is met BMW. Zo goed zelfs dat ze voorheen half afgebouwde BMW’s ontvingen die ze zelf mochten afbouwen om ze onder het merk Alpina te verkopen.

Alpina’s zijn de wat subtielere alternatieven voor de M-modellen. Ze zijn bloedsnel, maar leggen minder de focus op een uitgesproken uiterlijk en ze zijn doorgaans wat comfortabeler. Een veel betere Autobahn-cruiser dan een Alpina ga je niet vinden. Is bochtengedrag het doel, dan is er de BMW M3.

Alpina D3 facelift is ook nieuw, maar niet krachtiger

Ook de Alpina D3 onderging de verjongingskuur, al vond het Duitse merk deze diesel al snel genoeg. Het vermogen van de zescilinder blijft 355 pk en het koppel blijft steken op 538 Nm. De Nederlandse prijzen voor de modellen zijn nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)