Gisteren lieten we jullie ‘s werelds eerste BMW M3 Touring (F81) zien. En dat viel – zacht uitgedrukt – prima in de smaak. Het enige probleem is dat je twee auto’s zult moeten opofferen om deze unieke M3 te creëren. Sta ons toe een alternatief te presenteren. In Nederweert staat deze Alpina D3 Touring te koop. Hij is, net als de M3 Touring, blauw en snel genoeg om eventuele Isofix-gebruikers groen te doen aanlopen.

In de D3 ligt een 3,0-liter zes-in-lijn met 350 pk. Volgens de specificaties in de advertentie sprint de Alpina D3 Touring in 4,0 seconden naar de 100 km/u. Alpina zelf houdt 4,6 seconden aan. Hoe dan ook sneller dan de Peugeot 308 van je buurman. De topsnelheid is 274 km/u. Het kleurtje luistert naar de naam Mediterranblau. En vergeet niet dat dit een diesel is. Je bankrekening zal dus na een tankbeurt minder snel rood aanlopen.

Hoe rijdt zo’n Alpina D3 Touring?

We reden in de vorige generatie D3 Touring en concludeerden toen dat de D3 beter rijdt dan welke moderne BMW ook. Alpina heeft de harde runflat-banden die standaard onder de 3-serie liggen de laan uitgestuurd. Voor bandenpech is er een spuitbusje met schuim. Daarnaast vogelden ze wat met de afstelling van de vering en het resultaat is een wegligging om te zoenen. Met dit exemplaar zal dat niet veel anders zijn.

Wat kost de Alpina D3 Touring?

De teller van de Alpina D3 Touring toont net geen 5.000 kilometer en hij kost 87.500 euro, inclusief garantie tot mei 2019.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)