Voor de millenniumwisseling geloofde niemand dat dakkoffers ooit cool zouden worden. De gestroomlijnde lijkkisten zijn synoniem voor suffe vakanties naar Zuid-Frankrijk. En al helemaal niemand had ze ooit op supercars verwacht. Tot Jon Olsson (ongetwijfeld was hij niet de enige) een dakkoffer op zijn Gallardo monteerde.

Maar echt sierlijk werden de dakkoffers nooit. Van opleuken met camouflage-bestickering knapten de stouwbakken iets op, maar daar was ook alles mee gezegd. Tot nu – het bedrijf Alumined komt met de eerste coole dakkoffer. Misschien wel ooit. Al moeten we eerlijk bekennen dat we niet zo diep in de materie zitten.

De dakkoffers van Alumined zijn, zoals je al vermoedde, gemaakt van aluminium en bestaat uit 27 symmetrische vlakken om het uiterlijk van een F117 Stealth Fighter te imiteren. Hopelijk werkt ie tegen radarcontroles. Geen andere dakkoffer zou beter staan op een van de creaties van meneer Olsson. Al is hij inmiddels afgestapt van zijn zelfveroorzaakte dakkoffer-hype.

De Alumined-dakkoffer kost 1.290 euro en is leverbaar in het zwart of in de kleur van aluminium. Hij weegt 24 kilo. Met goed proppen past er 330 liter aan spul in en hij mag 100 kilo dragen.

Advertentie

Reacties

 • Rijnmond Dakkoffers heeft op 6 december 2018 geschreven:

  Binnenkort deze geweldige dakkoffers te zien en verkrijgbaar bij Rijnmond Dakkoffers (www.rijnmond-dakkoffers.nl)

  Reageer
 • sjoerd heeft op 30 november 2018 geschreven:

  B52?
  F117!

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie