Wetmakers in de Amerikaanse staat Tennessee overwegen een wet aan te nemen die het legaal maakt om demonstranten aan te rijden met je auto als zij de weg blokkeren, zo meldt News Channel 9. Ze zijn daarmee niet de enige, want in Oklahoma, Iowa en Missouri werken ze aan gelijksoortige wetten. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen dat een dergelijke wet heftige gevolgen kan hebben, zeker in een land als Amerika.

Demonstranten aanrijden tijdens het vluchten

De bestuurder moet ‘gepaste voorzichtigheid uitoefenen’ bij het wegrijden, staat in het wetsvoorstel. Als een bestuurder tijdens het vluchten van een demonstratie iemand verwondt of zelfs doodt, dan wordt hij of zij niet vervolgd. Een woordvoerder benadrukt dat de bestuurder wel de wet overtreedt als hij iemand opzettelijk aanrijdt. De grote vraag is natuurlijk hoe je zoiets gaat bewijzen.

Demonstranten mogen niet meer stemmen

Dezelfde wet pakt demonstranten harder aan, bijvoorbeeld met hogere boetes voor het illegaal blokkeren van een weg. Daarnaast zal iemand die gepakt wordt tijdens het blokkeren van de weg, het recht om te stemmen verliezen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)