We roepen het vaker, maar we vinden het geen probleem om het nog eens te roepen: als je illegale activiteiten wilt ondernemen, zorg dan dat je er niet uitziet als een boef. En laten we eerlijk zijn, de velgen van deze witte Mercedes zijn nog net niet gepoedercoat met het poeder van de cocaplant. Stom, want de eigenaar van deze Mercedes deed veel moeite om snel en ongezien zijn activiteiten te verrichten.

De politie van het Amerikaanse Irvine betrapte de Mercedes na een tip van oplettende omwoners. Die vonden de auto er waarschijnlijk (geheel terecht) verdacht uitzien. De agenten troffen een kentekenplaatflipper aan die het echte kenteken met een druk op de knop kon verstoppen. Nog vernuftiger was een pompsysteem waarmee ze brandstof konden pikken van andere auto’s en direct in de eigen tank konden doen.

De politie beschrijft het voertuig als ‘iets uit een 007-film’. De twee inzittenden werden gearresteerd en in de auto werd bewijs gevonden van autodiefstal, identiteitsfraude en diefstal van goederen. Aan de hand van de spullen in de auto kon een ander gestolen voertuig worden teruggevonden. Weet je wat, we stellen ons advies in de eerste alinea bij: ben je een boef, laat je auto dat dan weerspiegelen. Dan loop je tenminste tegen de lamp.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear