Politieauto’s hebben een zwaar leven. Bij een oproep rijdt de diender niet eerst netjes de motor warm en is het asfalt niet net per se leidend voor de route. In het land van de onbegrensde mogelijkheden zijn ze bovendien niet vies van een duwtje links of rechts. Of de Police Patrol Vehicles (PPV) staan juist uren stationair te draaien om de airco op temperatuur te houden tijdens een controle. Waarom zou je als Amerikaan daarom een (voor daar doodgewone en bovendien zwaar uitgeleefde) Ford Explorer, Chevrolet Caprice of Dodge Charger willen?

Amerikaanse politieauto’s zijn niet zo bijzonder in Amerika

In Nederland staan we ook niet per se te springen voor een witte Touran TDI van de politie. In Amerika is dat net zo. Amerikaanse auto’s zijn niet zo bijzonder in Amerika. Ze noemen ze daar ok wel gewoon ‘auto’s’. Dat is één van de reden waarom gebruikte politieauto’s daar niet zo gek veel kosten. Bovendien is er een enorm aanbod en niet iedereen wil een auto die een zwaar leven had. Daar kun jij je voordeel mee doen en een oude PPV hier een fijn pensioen gunnen.

Een Amerikaanse politieauto kost iets van 8.000 euro

Voor omgerekend zo’n 8.000 euro krijg je een Ford Explorer of Charger met zwaailichten en een dikke bullbar. Of is een Caprice of een Tahoe meer jouw kopje thee? Deze auto’s zijn vanuit de fabriek geleverd als politieauto. Reken bij de lage prijs nog wat transportkosten en invoerkosten bij en je bent nog goedkoper uit dan voor een leuk uitgeruste nieuwe Citroën C1. Dat is zo goedkoop dat je het eigenlijk wel móet doen. Vervelend.

Het kost je wellicht een centje benzine meer, maar denk aan de mogelijkheden. Met die bullbar kun je eindelijk de pylonen bij wegwerkzaamheden omrijden zonder schade. Voor extra bonuspunten, of zo. Dat heb je altijd willen doen. Ook hoef je je geen zorgen te maken op parkeerschade als je fileparkeert. Bovendien hebben we zo her vermoeden dat linksrijders iets meer geneigd zijn een stapje aan de kant te zetten.

Advertentie

Reacties

 • Vince heeft op 3 oktober 2021 geschreven:

  Zijn er sites gekend waar je ze kunt kopen?
  Mvg Vincent

  Reageer
 • Rob heeft op 11 juni 2019 geschreven:

  Wel meer smiles per gallon

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie