We hebben de Toyota Prius in het verleden wel eens zo opwindend als zaaddodend pasta genoemd. Maar dat ie ook dodend kan zijn (met grote effectiviteit) na conceptie en baring, dat is nieuws. Al kan het feit dat deze Amerikanen (over redundante informatie gesproken) er een F16-kanon op plaatsten er iets mee te maken hebben.

De M61 Vulcan-gun vuurt 6.600 kogels per minuut – ongeveer hetzelfde toerental als een gemiddelde turbobenzinemotor. De verantwoordelijken voor deze maniakale creatie werken bij de Black Rifle Coffee Company – een koffiebrouwer. De Prius onderging een 160 uur durende operatie en kreeg een rolkooi om het gewicht van de kogeltuffer te houden.

Waarom een Prius? Omdat Ford F-150 Raptors duur zijn. En met 27 dollar per kogel, is elke bespaarde dollar welkom. Druk de schietknop één seconde in en je bent net geen 3.000 dollar kwijt. Een volledige minuut kost je bijna 180.000 dollar. Het doel? Meer koffie verkopen. Blijkbaar. Zie je het Douwe Egberts al doen? Of is Senseo al dodelijk genoeg…

Amerikanen monteren F16-gun op Prius

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie