Op Dumpert stond de bestuurder met zijn hoofd goed in beeld en op video’s van verschillende autospotters was het kenteken goed te lezen. Het kon dus nooit lang duren voordat de politie een hartig woordje wilde spreken met de AMG-bestuurder die bijna een wielrenner omver reed. De politie deed een getuigenoproep en heeft nu alle betrokkenen gesproken.

‘Het onderzoek heeft geleid tot een verdachte. Het rijbewijs van deze 23-jarige man is ingenomen. Tevens is er tegen deze bestuurder een proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder zal zich waarschijnlijk binnenkort moeten verantwoorden bij het Openbaar Ministerie’, zo meldt de politie op Facebook. Ook is de politie inmiddels in contact gekomen met de wielrenner.

Wat de AMG-rijder boven het hoofd hangt, is niet bekend. We vermoeden op z’n minst een boete voor het welbekende ‘Artikel 5’. Hierin staat beschreven: ‘Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.’

Reacties

  • Vontoetennochblasen heeft op 8 november 2022 geschreven:

    Wielrenners zijn kut maar Mr. Mercedes gaat echt in de fout hier. Terecht dat dit een staartje krijgt voor hem.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear