De levenskwaliteit is met sprongen vooruit gegaan sinds instanties en dienstverleners op sociale media zitten. Zo krijgt het internet een kijkje in geestige zaken die anders verborgen zouden blijven. Deze wegenwachter kwam een intellectueel uitgedaagd persoon tegen en deelde dat op Twitter.

Diverse autofabrikanten verwerken visolie in kabels en leidingen van een auto. En steenmarters zijn daar gek op. Vervelend, want voor je het weet blaast je turbo in het luchtledige door een kapotte slang. ANWB-medewerker Remko deelde foto’s van een Volkswagen-rijder die dacht de oplossing gevonden te hebben voor dit probleem.

Bij de foto’s staat de tekst: ‘Deze klant denkt dat steenmarters de motorruimte betreden door eerst de motorkap open te doen’. Nu zijn die marters steengoed, maar ook zij komen zonder sleutel niet binnen om de motorkap te openen. Ze gaan natuurlijk gewoon onderlangs. En het is maar goed dat de polen van de accu afgeschermd zijn. Anders was het vuurwerk op Dierendag.

ANWB vindt het uilskuiken van de dag

Reacties

 • Douwe heeft op 25 juli 2021 geschreven:

  Een vast wc blokje in de motorruimte ophangen. De lucht hiervan is sterker dan de lucht van visolie. Kippengaas onder de auto leggen op een frame met wieltjes wekt ook prima.

  Reageer
 • Terbeek heeft op 18 mei 2021 geschreven:

  Bij mij heeft een steenmarter het isolatiemateriaal dat aan de binnenzijde van de motorkap gemonteerd zit, opgevreten. Boven het uitlaatspruitstuk richting turbo. Lekker warm plekje voor de nacht. De lak van de kap vond dat niet echt leuk. Mogelijk heeft de “kippengaasman” dit ook meegemaakt. Zou het niet zo aanpakken maar kan de gedachte wel volgen.

  Reageer
 • Theo heeft op 18 mei 2021 geschreven:

  Het zou een goede oplossing zijn in mijn geval. Bij onze auto werd het isolatie materiaal onder de moterkap kapot gevreten. Daar kan hij O moeilijk bij met dat gaas…
  Zo dom nog niet 😁

  Reageer
 • Ray heeft op 29 mei 2019 geschreven:

  Het onderzoek geeft toch aan dat VW rijders dom zijn, deze foto bewijst het

  • Frans heeft op 19 mei 2021 geschreven:

   Nee dit werkt echt goed, nol een rolletje gaas naast het motorblok en klaa! Maar pas op elke ochtend verwijderen!!!

   Reageer
  Reageer
 • Marianne heeft op 5 mei 2019 geschreven:

  Da’s pas èchte racegaas hahaha

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)