Ontzettend briljant nieuws uit Servië: dit is de Aqos zonneauto, een elektrische auto die zo lelijk is dat je hem wat ons betreft in het donker moet rijden. Gelukkig is dat mogelijk: als we Aqos goed hebben begrepen, weet het zonnepaneel op deze auto zelfs in de duisternis nog licht op te vangen. Pin ons er niet op vast. We vielen halverwege het lezen van het persbericht in slaap.

De Aqos zonneauto kan misschien wel hard. Of niet

Toen we net verder lazen, terwijl we het slaapkwijl van ons toetsenbord depten, ontdekten we dat de zonnecellen een efficiëntie van 8 tot 9 procent hebben bij slechts 5 procent zonlicht. Verder lezen we niets interessants over ludicrous-modi of misselijkmakende hoeveelheden koppel. Als Aqos nou eerst even de prestaties bekendmaakt en blijkt dat je met dit apparaat Lamborghini’s het leven zuur kunt maken, raken we vanzelf geïnteresseerd in de techniek eromheen. En erin. En eronder.

Aqos zegt met drie modellen te komen. Nou ja, komen… Ze hebben er drie ontworpen. Nou ja, ontworpen… Zie de foto’s van al die Aqossen (of is het dan Aqi?). Ze bestaan uit bij elkaar geraapte designelementen van diverse automerken. Grilletje van Alfa Romeo hier, koplampen van BMW daar, nog een zonnepaneel erop en presto. Herken jij nog meer gejatte designfrutsels? Zet ze in de reacties hieronder, kijken wie de meest schokkende of opzienbarende ontdekking doet qua afkijkwerk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)