Voor een land waar ze zo dol zijn op auto’s, valt de kwaliteit van de wegen in de Verenigde Staten vaak wat tegen. Alleen al in Los Angeles liggen er sinds december bijvoorbeeld bijna 20.000 verzoeken van burgers om gaten in de weg te vullen. Eén van de verzoeken komt van Arnold Schwarzenegger – en hij was het wachten helemaal zat, dus besloot hij zelf actie te ondernemen.

Volgens hem zou het enorme gat in de weg al weken lang fietsers en automobilisten tot last zijn, maar gebeurt er maar niets. Daarom onderneemt hij met ‘zijn team’ actie. In een video op Twitter is te zien hoe hij de geul in de weg zelfstandig dichtmaakt. Alleen er is een klein probleem: de geul in de weg is geen beschadiging, maar zit daar met een reden.

Geen gat in de weg, maar toegangspunt

NBCLA meldt dat er een gasleiding onder het asfalt ligt. De geul is er om toegang te krijgen tot deze leiding. De gasmaatschappij is blijkbaar nog bezig met werkzaamheden en moet het gat in de weg eind mei netjes dichtmaken, aldus een woordvoerder van Los Angeles. Dat hadden ze ook wel even mogen terugkoppelen aan de acteur, overigens.

Een woordvoerder van Schwarzenegger is het niet eens met de uitspraken van het stadsbestuur. Hij zegt dat de werkzaamheden aan de leiding al in januari waren afgerond en dat de gasmaatschappij het asfalt al lang had moeten repareren. Het is niet duidelijk of de reparatie van de acteur ongedaan gemaakt moet worden.

Overigens meldt NBCLA dat er sinds december al ruim 17.000 gaten in de weg gerepareerd zijn. Als een verzoek wordt ingediend, dan zou het in Los Angeles normaliter één tot drie dagen duren voordat een gat gerepareerd is.

Reacties

  • Peter heeft op 16 april 2023 geschreven:

    Behalve acteur ook 8 jaar gouverneur van Californië.

    Reageer
  • Wensis heeft op 16 april 2023 geschreven:

    Dan hadden ze (gas maatschappij) het gat passend moeten maken voor een eventuele put deksel, om er makkelijker bij te kunnen. En vooral niet 3 maanden een gat in de weg laten zitten. Ook levens gevaarlijk voor fietsers overigens. Prima actie, al zal het wel een beetje image bedoelingen hebben. Het wordt iig aangekaart.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)