En opnieuw is de autowereld een merk rijker. In Genève toonde de nieuwe Duitse sportwagenfabrikant Artega onlangs de GT, een studiemodel dat zo goed als klaar is om in productie te worden genomen.
 
Voor het design van de Artega GT tekende niemand minder dan Henry Fisker, de man die in het verleden ook verantwoordelijk was voor de DB9 en V12 Vanquish van Aston Martin. In een nog verder verleden ontwierp hij ook nog de BMW Z8. Wat hij uit zijn potlood liet vloeien is een volbloed sportwagen die zeker aan de voorzijde doet denken aan iets wat Porsche had kunnen maken.
 
Onderhuids is het bij de Artega GT ouderwets Duitse gründlichkeit wat de klok slaat. Een 3,6 liter V6 – dezelfde motor ligt in het vooronder van de Volkswagen Passat R36 – levert een vermogen van 300 pk, dat via een DSG-transmissie wordt overgebracht op de achterwielen. Omdat deze GT nog geen 1.100 kilo weegt, is die 300 pk overigens ruim voldoende voor een topsnelheid van 270 km/u. Als alles volgens plan gaat, dan gaat eind dit jaar de productie van start. De jaaroplage van de eersteling van Artega blijft beperkt tot 500 stuks, die in Duitsland een prijskaartje van ongeveer 75.000 euro krijgen.

Reacties