Augmented reality is een extreem handige ontwikkeling van de afgelopen paar jaar. Over het beeld wat je camera ziet, worden digitale beelden gelegd. Maar de potentie wordt nu vooral verspild aan het projecteren van hondentongen en -oren op pre-adolescente gebruikers. En een paar laatbloeiende post-adolescenten. Of om Pokémons te vangen, wat dan weer een uitstekend gebruik is.

In de toekomst ga je het zien op autoruiten, om bijvoorbeeld de ideale racelijn aan te geven op het circuit. Of gewoon de aanwijzingen van de navigatie. In de nabije toekomst zet Mercedes het in als digitale handleiding. Nooit meer gedoe met papieren boekjes.

Via ‘Ask Mercedes’ kun je door je camera op een onderdeel te richten, zien wat het doet. Handig als je niet weet wat een knopje is of wilt weten waarom een waarschuwingslampje brandt. Anderzijds kun je Ask Mercedes vragen stellen, net als Siri. Bijvoorbeeld wat ‘Sport+’ is. Of hoe je zuiniger kunt rijden. Of waarom mensen nog steeds dezelfde flauwe taxi-grappen over je Mercedes maken. Oké, misschien weet Ask Mercedes niet het antwoord op alle vragen.

Voor nu is de app alleen beschikbaar voor Amerika. Als het daar aanslaat, volgt ongetwijfeld een Nederlandse versie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)