In Japan bestaat een bedrijf met de naam Aspark. Niet te verwarren met de AllSpark, het object dat de Transformers leven geeft. En Aspark heeft wilde plannen: een elektrische supercar dat haast elke andere auto ter wereld vernedert.

De EV heet de Aspark Owl (vraag ons niet waarom, we weten het oprecht niet) en ons is overweldigende versnellingskracht beloofd. Aan de Owl de schone taak om in MINDER dan 2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u te sprinten.

Omdat in perspectief te zetten (alsof dat nodig is): de Tesla Model S P100D doet dat in net iets meer dan 2 seconden. Behalve de belofte voor overweldigende versnellingskracht is er nog niets bekend. Verwacht veel elektromotoren, veel batterij en weinig gewicht. De Aspark Owl is voorzien van een een koolstofvezel carrosserie en magnesium wielen. Zijn groeispurt omhoog hield op ongeveer dezelfde hoogte op als een Formule 1-auto: net onder de 1 meter.

Studenten van de ETH Zurich en de Universiteit van Lucerne bouwden vorig jaar een elektrische kart met de naam Grimsel. Dat ding ging in 1.512 seconden naar 100 km/u. Dat je het even weet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)