Het lijkt wel alsof alle supercarmerken iets te vieren hebben de laatste tijd. Zie hier de kers op de taart van Aston Martins honderdste verjaardagsfeestje: de extreme CC100 Speedster Concept.

In de afgelopen eeuw heeft Aston Martin heel wat schitterends op de weg en op het circuit gezet, en volgens hen is deze CC100 het ultieme eerbetoon hieraan. De ontwerpers werden geïnspireerd door illustere Astons uit het verleden, in het speciaal de DBR1 uit 1959 – de meest succesvolle racewagen van het merk. Maar deze conceptcar verwijst ook naar de toekomst, aldus de Britten. We hopen dat de toekomst nog wel een voorruit heeft.

Deze CC100 Speedster werd afgelopen weekend onthuld op de 24 uur van de Nürburgring, waar hij samen met de DBR1 (met Sir Stirling Moss aan het stuur) meteen even een rondje reed. De auto werd ontworpen en gebouwd in minder dan zes maanden. Hij is 4,5 meter lang en meer dan twee meter breed, bestaat grotendeels uit koolstofvezel en biedt onderdak aan een 6,0-liter V12 en een sequentiële versnellingsbak. Van 0 naar 100 gaat ie in iets meer dan vier seconden, en hij houdt bij een gelimiteerde top van 290 km/u op met versnellen.

Ben je, nadat je je aan de foto's hebt vergaapt, benieuwd hoe zo'n one-off tot stand komt? Bekijk dan hieronder de gelikte video die Aston van dit proces maakte.

 


Reacties

Meer van TopGear