'In uitmuntende staat, weinig kilometers, uniek exemplaar, altijd van een oud geheim agentje geweest' – je zou je de advertentie kunnen voorstellen. Maar goed, het is waar: ook jij zou de eigenaar kunnen worden van dé heuse Martin, Aston Martin DB10 van Bond, James Bond. Nou ja, van één van de 10 voor de film Spectre geproduceerde exemplaren dan. 

Dit exemplaar is trouwens niet in  de film gebruikt (wat misschien maar goed is ook). Hij was er puur voor promotionele doeleinden en is bijvoorbeeld de auto waarin Vraig, Daniel Craig naar de Londense première van de film kwam. 

Onderhuids is het natuurlijk 'gewoon' een Vantage V8, maar wat maakt dat uit: er zit nog altijd een 4,7-liter V8 met een stuk of 440 pk'tjes in, en dankzij zijn ultralichte en bloedmooie koolstofvezel carrosserie zou hij nog wel eens wat vlotter kunnen zijn dan de standaard V8 Vantage (0-100 km/u in 4,6 s, top 305 km/u). 

Het zal je niet verbazen dat je voor deze 007-auto fors in de buidel zal moeten tasten. Hoe diep is nog niet bekend, omdat de auto op 18 februari bij Christie's geveild zal worden. De verwachte opbrengst ligt tussen de één en anderhalf miljoen. Pond, welteverstaan. En dan zal de fiscus ook nog wel staan te trappelen voor zijn deel. 

Aan de andere kant: het zou nog wel eens een zeer solide investerinkje kunnen zijn, want zou een auto als deze ooit minder waard worden? In de tussentijd kun jij in ieder geval ongegeneerd de blits maken als de eerste privé-persoon die een DB10 rijdt, en dan nog een volkomen uniek, door James Bond zelf bereden exemplaar. De aspirant Bondmeisjes staan waarschijnlijk in rotten van drie opgesteld om door je meegenomen te worden. Eén tip: blijf uit de buurt van Rome, en zeker uit de buurt van die trappen langs de Tiber. Daar loopt het meestal slecht af voor DB10's.

 

Reacties

Meer van TopGear