Als je op zoek bent naar een origineel cadeautje voor één van die onvermijdelijke aanstormende gelegenheden waar witbebaarde mannen met rode pakken het nodig vinden ons op hun aanwezigheid te trakteren, dan zou je hier eens aan kunnen denken. Een handgemaakt schaalmodel van dé James Bond-Aston Martin, de DB5, die in de vorige Bond-film Skyfall zo onfortuinlijk aan zijn eind kwam (niet echt hoor – was maar een film). 

Een aantal waarschuwingen is wel op z'n plaats. Allereerst: je moet er wel een beetje het huis voor hebben. De schaal is namelijk 1:3, wat betekent dat hij 1,52 meter lang, 56 centimeter breed en 43 centimeter hoog is – geen kleine jongen dus. Hij kan niet rijden, maar beschikt wel over een aantal voor een echte James Bond-DB5 onmisbare attributen. Zo kun je de kentekenplaat laten draaien, zitten achter de verstralers natuurlijk wat Browning-machinegeweren verstopt en is de omhoogkomende plaat die Bond beschermt tegen achtervolgend schietend geboefte uiteraard ook aanwezig. Om een en ander te bedienen, wordt een fraaie afstandsbediening (met contactsleutel) meegeleverd.

Wat deze auto extra bijzonder maakt, is het feit dat hij handgebouwd is door het Britse Propshop, dat ook de auto's maakte die in Skyfall zo spectaculair werden opgeblazen (want ja, ook dát waren 1:3-schaalmodellen!). In dat opzicht is deze DB5 dus the real thing. Nog niet exclusief genoeg? Weet dan dat er van deze griezelig perfect nagebouwde replica's maar 100 gemaakt worden.

De belangrijkste waarschuwing geldt echter de prijs. Dit kleinood gaat je namelijk zo'n 28.000 pond kosten – omgerekend bij de huidige koers 39.508 euro. Oh, en dat is exclusief belasting. Maar goed, wie dát al niet over heeft voor z'n geliefde…

Bestellen kan via www.shop.007.com.


 

Reacties

Meer van TopGear