Is de liefde van je kinderen te koop? Geen idee, maar ze zullen niet protesteren als je een poging waagt met deze Aston Martin DB5-kinderauto. Dat het collegegeld van je kinderen in de elektrische Aston is gaan zitten, hoef je pas over ruim tien jaar te vertellen. Een zorg voor later. Voor 39.000 euro zonder belastingen haal je deze Aston Martin DB5 met schaal 2:3 in huis.

De Aston Martin DB5-kinderauto is een samenwerking tussen The Little Car Company en het Engelse automerk. Een elektrische motor stuurt 7 pk naar de achterwielen, goed voor een topsnelheid van 50 kilometer per uur. Je vierjarige kan dus zijn eerste snelheidsboete al in een woonwijk rijden. Ach, ‘als ze het doen, dan liever thuis’, toch?

The Little Car Company stak veel moeite in de details. Het stuurwiel is een exacte replica (tuurlijk, iets kleiner) en het interieur is bekleed met zwart leer. De meters krompen iets en de brandstofmeter geeft nu het batterijniveau aan. Elke auto draagt de lakkleur Silver Birch. Er is vast een wrap-boer die dat voor je wil veranderen.

De dubbele wishbone-ophanging vóór en een starre áchter kloppen ook met het origineel. De wielen meten 10 inch en het totale karretje is 3 meter lang en 1,1 meter wijd. De batterij biedt 30 kilometer actieradius en is eventueel te wisselen voor een verse batterij. Vanaf volgend jaar begint de productie van het autootje, en het bedrijf bouwt maar 1.059 exemplaren.

Rijmodi voor de Aston Martin DB5-kinderauto

De Aston Martin DB5-kinderauto is in te stellen in drie modi: Novice, Expert en Race. De eerste begrenst de auto voor de jongste bestuurders en kan de auto niet verder dan 30 meter wegrijden. De Expert-modus laat het volle vermogen los. In de Race-modus matcht de auto de prestaties met andere autootjes in de buurt, zodat er een spannende race kan plaatsvinden.

Te langzaam? Voor 72.000 euro (ook zonder belastingen) is er een DB5 Vantage Junior. Die heeft het dubbele vermogen en krijgt een tweede batterij plus een gelimiteerd slip-differentieel zodat het vermogen goed naar het asfalt gaat. De top van deze auto is niet bekend, wel dat hij dankzij koolstofvezel minder weegt dan de standaard 240 kilo.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie