Vorig jaar kwam Aston Martin met het leuke nieuws dat ze 25 nieuwe Bond DB5’s (ter ere van de 25ste James Bond film die volgend jaar komt) zouden maken als onderdeel van hun prolongatie-serie. Elk met een prijskaartje van 3,1 miljoen euro. BPM komt er niet bij, want ze mogen niet de openbare weg op.

Begin 2020 kunnen de eerste Double O’s hun speeltje verwachten. Het beste aan deze Astons? De gadgets uit Goldfinger zijn allemaal aanwezig. Chris Corbould, een special-effect genie die werkte aan films zoals Inception en The Dark Knight, helpt hierbij. Oh, en hij werkte mee aan vijftien James Bond-films. Klein detail.

De gadgets van de Goldfinger DB5

Aston Martin bouwt de auto’s naar hedendaagse kwaliteitsmaatstaven en in elke auto verdwijnen meer dan 3.000 manuren. Opperchef Paul vertelt dat ‘de eerste eigenaar en zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen op de rode knop op de pook moeten kunnen drukken en dat het mechanisme van de geweren dan gewoon werkt.’

Chris laat ons even een prototype zien van het mechanisme. Het knipperlicht opent en onthult zo de loop van het geweer, een waarheidsgetrouwe replica van de originele Browning. Een flitsend lichtje imiteert de geweerschoten en beweegt net alsof je je vinger op de trekker hebt.

Er is geen geluid, maar door een speaker in het mechanisme te verwerken komt dat wel goed. ‘Een volumeknopje moet er wel nog komen, als het aan mij lag dan zou het ZEKER luid zijn. Maar we moeten aan iedereen denken’, vertelt Chris.

De olievlek kan natuurlijk niet ontbreken. Echte olie kan natuurlijk niet gebruikt worden wegens veiligheid en gezondheid.  In plaats daarvan wordt er water gebruikt met een tintje zodat het op echte olie lijkt. Het team werkt nog aan het mechanisme om een krachtige straal te produceren.

Tot slot toont hij het rookscherm. Het was een lastig mechanisme om in de kleine DB5 te proppen. Het kleine metalen doosje heeft een paar seconden nodig om warm te draaien, maar na een lange druk op de knop krijg je een dikke witte rookwolk om al je vijanden af te schudden.

Andere gadgets op de Goldfinger DB5

De Goldfinger DB5 komt ook met draaiende kentekenplaathouders met drie exact dezelfde setjes platen zoals in de film én kogelwerend glas. ‘We hebben wel wat uitdagingen met de schietstoel en de wielspinner’, vertelt Chris. ‘We willen wat bereiken’.

Binnenin zitten alle knopjes in de middelste armsteun en de middenconsole. Er komt een knopje op de pook, een telefoon in de deur aan de kant van de bestuurder, een verborgen ruimte onder de voorstoelen en satellietnavigatie in jaren zestig-stijl.

Aston benadrukt dat alle auto’s ‘authentieke reproducties zullen zijn van de DB5 uit de film’ met wat ‘sympathieke aanpassingen om zo de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen’. Om het plaatje compleet te maken, kun je elke kleur kiezen die je wilt hebben, zolang het maar zilver is. Je kunt wel kiezen aan welke kan het stuur zit.

De gadgets van de DB5-Goldfinger in actie

https://youtu.be/ueIPeKr8zAYVP

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)