Het merk is Engelser dan thee met melk en ontbijten met bonen en vette worst, maar toch overweegt Aston Martin om de productie in de nabije toekomst naar het buitenland te verplaatsen. Dat zou in de 93-jarige historie van het merk voor het eerst zijn.
 
De Financial Times heeft beslag gelegd op documenten waaruit zou blijken dat Aston Martin plannen heeft voor samenwerking met een andere Europese carrosseriebouwer. Daarbij zou het gaan om Pininfarina in Italië, het Duitse Karmann en het Oostenrijkse Magna Steyr. En in Finland wordt gesproken over een club die Valmet heet, maar die bouwen volgens ons alleen sneeuwscooters. En de Porsche Boxster.
 
Het model dat op de nominatie zou staan voor buitenlandse productie is de Rapide, de vierdeurs coupé die Aston Martin voor eind 2009 heeft gepland. Op zich is het een luxe probleem voor de Britten, want het uitstapje is noodzakelijk omdat de fabriek in Graydon nu de enorme vraag naar de V8 Vantage, de DB9 en de DBS al niet aan kan. En omdat er van deze modellen nogal wat nieuwe varianten gaan komen, gaat de lopende band eerder sneller lopen, dan langzamer.
 
Best slim dus dat Aston Martin nu al kijkt naar een oplossing voor een toekomstig probleem. Regeren is vooruitzien, ook voor aristocraten.

Reacties

Meer van TopGear