Op het Concours d’ Elegance Villa d’ Este heeft Aston Martin de niet te versmaden One-77 in zijn definitieve gedaante gepresenteerd aan het gefortuneerde publiek. Eigenlijk gewoon voor de lol, want alle 77 exemplaren zijn helaas al uitverkocht. Sorry.
 
En dat voor een vanafprijs van een niet misselijke 2 miljoen euro. Per stuk. De One-77 wordt uiteraard volledig met de hand gebouwd. Een paar details om het verdriet nog verder te vergroten: de exoot sprint in 3,7 tellen naar de honderd en de topsnelheid ligt boven de 320 km/u. Deze prestaties worden mede mogelijk gemaakt door een 7,3-liter V12 met 710 pk en 750 Nm aan koppel. Keramische remschijven staan garant voor een evenzo indrukwekkende vertraging en een gerobotiseerde handbak zorgt voor de krachtoverdracht naar beide Pirelli P Zero Corsa achterbanden van formaat(je) 20-inch.
 
O ja, dat wisten jullie natuurlijk al lang. Maar toch wilden we de spec’s van dit prestigeobject nog even in je geheugen graveren. Bovendien, foto’s van het interieur waren nog niet eerder getoond. Geniet ervan!

Reacties

Meer van TopGear