Drie jaar na de introductie van de V8 Vantage vindt Aston Martin het hoog tijd voor een opfrisbeurt. Het uiterlijk werd nagenoeg ongemoeid gelaten. Wel zijn er de nodige technische modificaties doorgevoerd.
 
Beginnen we natuurlijk bij het belangrijkste element: de motor. De cilinderwanden van de V8-krachtbron waren blijkbaar te dik, want de sportwagenfabrikant heeft een winst geboekt van bijna een halve liter. Voortaan meet de motor namelijk een inhoud van 4,7-liter. En dat komt natuurlijk ten goede aan het vermogen dat naar 420 pk is gestegen. Ook het koppel profiteert van deze ingreep en bedraagt 470 Nm. Een sprintje naar de honderd neemt zo’n 4,8 seconden in beslag en de topsnelheid ligt op 290 km/u. Ondanks deze modificaties zou de krachtbron minder milieubelastend zijn dan zijn voorganger. Het verbruik en dus de CO2-uitstoot neemt af met 13 procent.
 
Het interieur van de V8 Vantage is ook aangepakt met onder meer een gewijzigde middenconsole en een nieuw multimediasysteem met harddisk voor navigatie. Een Ipod-aansluiting ontbreekt evenmin. Aan de buitenzijde herken je de herziene Vantage aan een ander design voor de 19-inch lichtmetalen wielen.

Reacties