Aston Martin bood ooit de V8 Vantage N400 aan. Dat was een opgepepte, lichtere kijk op de standaard auto. Die werd echter onlangs gefacelift, en heeft nu meer pk’s dan de N400 had. De hoogste tijd dus, voor een nieuwe extrahete versie.

Hoewel, zo heet is deze N420 ook weer niet. Hij heeft evenveel vermogen als de gewone V8 Vantage (420 pk) en is slechts 27 kilogram lichter door het gebruik van wat koolstofvezel hier en daar. Verder heeft hij een stel tienspaaks velgen, een sportonderstel en dito uitlaatsysteem. Je kunt ‘m in een paar bijzondere ‘Race Collection’-kleurcombinaties bestellen, gebaseerd op verschillende Aston Martins die wereldwijd circuits sieren. In het interieur vind je wat extra plakkaatjes, speciale stoelen en standaard cruisecontrol. Nou nou.

In Engeland kost de N420 96.995 pond. Dat is zo’n 14.000 pond meer dan de standaardversie. Zullen we het nog even herhalen? Bijna 17.000 euro voor een sportonderstel en een paar kleurtjes. Aston, we houden van je, maar deze slaan we even over.

Reacties