Het lijkt wel alsof dit het jaar van de transcontinentale rally’s is. Vandaag kun je lezen dat er in augustus een rit plaatsvindt van Moskou naar Mongolië, Ferrari rijdt in het kader van het 60-jarig jubileum de hele wereld over en Mercedes doet in oktober zijn best om met een Bluetec E-klasse van Parijs naar Peking te rijden.

Maar we hebben er weer een rit bij. Weliswaar met één enkele auto, maar daarom niet minder interessant. Op 25 juni rijden Richard Meredith en Phil Colley weg uit Tokio, waarna ze binnen zes weken Londen hopen te bereiken. De heren hebben smaak, want de auto die ze voor deze ruim 16.000 kilometer lange rit gebruiken, is een Aston Martin V8 Vantage. En niet zomaar een, want het is de auto waarmee medewerkers van Aston Martin vorig jaar in 30 dagen tijd precies 30.000 mijl reden, om te vieren dat in de fabriek de 30.000e auto van de band was gelopen. De enige aanpassingen die zijn gedaan om ook dit avontuur tot een goed einde te brengen, zijn een carterbescherming, een iets verhoogde wielophanging en een full-size reservewiel.

Zoals het een beetje rally betaamt, is ook aan deze rit een goed doel verbonden. In samenwerking met de Verenigde Naties willen de twee Engelsen aandacht vragen voor een campagne die moet leiden tot een grotere verkeersveiligheid. We zijn benieuwd of ze zich met de V8 Vantage overal aan de maximumsnelheid kunnen houden.

Reacties

Meer van TopGear