Gisteravond heeft Aston Martin op het hoofdkwartier in Gaydon de conceptcar van de Vantage RS laten zien. 700 vip-gasten mochten getuige zijn van deze pk-rijke onthulling.
 
Deze nieuwe Aston – als-ie er echt komt want dat is nog niet bevestigd – zal met behulp van een V12-motor 600 pk leveren. Het gewicht van de auto zal ongeveer 1.500 kilo bedragen waarmee de Vantage RS de snelste acceleratie zal hebben van alle Aston Martins: in 3,9 seconden vlieg je naar 100 km/u. Het gewicht wordt overigens bereikt door toepassing van koolstofvezel: de motorkap en achterklep zijn er van gemaakt.
 
Uiteraard is het de bedoeling dat deze Aston het serieus kan opnemen tegen eh, laten we zeggen een 911 GT3 RS? Of en verder opgefokte Gallardo? De remmen zijn van carbon-keramisch, serieus spul dus, een ook de luchtgaten in de motorkap verraden raceachtige aspiraties. Verder tref je een carbon splitter onder de neus en een spoiler die zich automatisch versteld voor meer downforce.
 
De motor is zo ver mogelijk naar voren achteren geplaatst om een ideale gewichtsverdeling te bereiken: 51/49. Best een kunststukje voor dit model.
 
Toen we Ulrich Bez, de grote baas bij Aston, een beetje onder druk zetten gaf hij aan ‘te luisteren naar de reacties van het publiek en als er voldoende vraag zal komen, productie in kleine volumes in overweging te nemen’.
 
Hoeveel de auto zal gaan kosten is nog niet duidelijk. Bez meldde daarop desgevraagd: ‘het zal een exclusieve auto worden’. Reken er dus op dat-ie de prijs van een DB9 zal overstijgen… 

Reacties