Gevonden op het interweb: Aston Martin Vulcan te koop! Een 7,0-liter V12 met 800 pk, van 0 naar om hulp schreeuwen in 2,8 seconden, een topsnelheid van ongeveer 330 km/u. Er zijn slechts 24 exemplaren van gebouwd. En hij rijdt best lekker op een circuit. Aston Martin vroeg pakweg 2,3 miljoen euro voor een nieuwe Vulcan, maar ze zijn uitverkocht. Kijk naar de foto’s en je beseft: die wil ik ook! Toch?

Aston Martin Vulcan te koop? Kost dat?

Deze Aston Martin Vulcan kan dus van jou worden, als je toevallig nog ergens een goedgevulde ouwe sok hebt liggen. De verwachting is namelijk dat deze Vulcan, inclusief dat prachtige lakwerk, veel meer dan het originele prijskaartje van 2,3 miljoen gaat opbrengen. De eigenaar heeft er trouwens ook nauwelijks mee gereden, daar snappen wij dan weer helemaal niets van. Misschien omdat deze hypercar alleen maar op het circuit mag rijden? Ermee knallen op de openbare weg mag wel, maar alleen vanaf een oplegger.

Veilinghuis Mecum zal de auto gaan veilen, in augustus, en daarvoor moet je dan wel even naar Monterey in Californië vliegen. Niet dat dat een probleem kan zijn als je serieus op dit speelgoed wilt bieden. De naam Vulcan komt overigens van een bommenwerper uit de Koude Oorlog, die allemaal van dat nare nucleaire materiaal aan boord had. Weet je dat ook weer. Ga maar naar de site van Mecum voor verdere informatie als je een bod wilt doen. En omdat wij je getipt hebben, zouden we misschien, als je die Vulcan naar Europa haalt, nog wel een blokje om willen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)